Karstulan Apteekki 

Karstulantie 6, 43500 KARSTULA 

Aukioloajat: ma-pe 9-17, la 9-14

Pylkönmäen apteekki 

Vilppulantie 11, 43440 PYLKÖNMÄKI 

Aukioloajat: ma 9-16, ke 9-18, pe 9-16

Karstulan apteekki käsittelee lääkejätteet vastuullisesti

Jos kaapistasi löytyy tabletteja ilman pakkausta, ikivanhaa yskänlääkettä tai muita käyttämättä jääneitä, selvästi vanhentuneita tai tarpeettomia lääkkeitä, tuo ne Karstulan apteekkiin. Käsittelemme lääkejätteet tarkasti ja vastuullisesti ja toimitamme ne eteenpäin hävitystä varten. Ota yhteyttä ja kysy lisää!


Tuo lääkkeet apteekkiin!

  • Ennen kuin tuot lääkejätettä apteekkiin, muista seuraavat asiat:
  • poista nimilaput ja -tarrat
  • tuo lääke alkuperäispakkauksessa (eli älä vaihda tuotetta toiseen pakkaukseen)
  • poista lääkkeiden pahvipakkaukset, mutta säilytä esim. tabletit läpipainoliuskassa
  • neulat ja ruiskut on palautettava erillisessä rasiassa
  • jodia sisältävät lääkkeet ja sytostaatit on pakattava erilleen muista lääkkeistä; ne eivät saa sekoittua muun lääkejätteen joukkoon

Miksi vanhoja lääkkeitä ei saa hävittää itse?

Lääkkeitä ei tule hävittää itse useista syistä.


Hävittämällä lääkkeet kotitalousjätteen seassa tai viemäriin/wc-altaaseen valuttamalla, voivat ne kulkeutua ympäristöön ja vesistöihin aiheuttaen häiriöitä ja tuhoa eliöstölle. Haitallisia lääkkeitä voi myös kulkeutua takaisin elimistöömme esimerkiksi saastuneessa vedessä eläneen kalan mukana.


Tarpeettomat lääkkeet kotona ovat riski lapsiperheissä, sillä lapset tunnetusti tykkäävät tutkia paikkoja. Jos lapsi löytää roska-astiaan heitetyt lääkkeet ja vahingossa nauttii niitä, on lääkärin pakeille kiire.


Kotitalousjätteiden mukana hävitetyt lääkkeet voivat helposti päätyä vääriin käsiin, jos jätteiden kuljetusketjussa tapahtuu virhe tai ulkopuolinen sattuu löytämään lääkkeitä.

Muista: lääkejäte = ongelmajäte


Lääkkeet ovat aina ongelmajätettä. Tuo vanhat tai tarpeettomat lääkkeet apteekkiimme, niin hävität ne helposti ja vaivattomasti. Neuvomme mielellämme lääkkeiden hävittämisessä ja lisätietoja voit lukea myös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean sivuilta.